Gör praktik som grafisk designer

Forum Syd, Sveriges största plattform för civilsamhället, söker en praktikant till vår policy- och kommunikationsavdelning.

Här kommer du att få arbeta med opinionsbildning riktat mot svenska och europeiska beslutsfattare i frågor som rör bland annat biståndspolitik, Agenda 2030, demokrati och mänskliga rättigheter.

Svåra frågar som vi varje dag jobbar med att göra enkla! Därför letar vi efter dig som gillar att spåna och komma med nya tankar och idéer på hur vi kan ta fram effektiva och slagkraftiga budskap. Du får en god inblick i hur det är att jobba med påverkansarbete inom ideella organisationer och möjlighet att vässa dina kommunikationsfärdigheter. Särskilt fokus kommer att ligga på att fram material för digital kommunikation via webb, kampanjer och sociala medier.

Därför söker vi dig som är genuint intresserad av kommunikation, målgruppstänk och formspråk. Vi ser gärna att du har goda färdigheter i Adobe-paketet och kunskaper inom typografi, grafisk formgivning, produktion av rörligt material och trivs att jobba i ett team.

Exempel på arbetsuppgifter:
– Utveckla innehåll för digitala kampanjer, webb och sociala medier.
– Arbeta med formgivning, rörlig grafik och videoredigering.
– Delta i den strategiska planering i hur Forum Syd ska nå ut med våra frågor och skapa engagemang.
– Planering, utformande och produktion av material för seminarier och andra arrangemang, exempelvis Bokmässan, Almedalen och MR-dagarna.
– Layouta infografik, broschyrer och rapporter.
– Ta fram kortare copytexter och skriva artiklar.

Utformandet av arbetsuppgifter anpassas efter praktikantens studier, kunskaper och ambitioner att lära sig mer av. Detta för att skapa en så bra praktiktid som möjligt för både praktikanten och Forum Syd.

Omfattning, plats och startdatum
Praktiken genomförs på Forum Syds kontor på Alsnögatan 7 i Stockholm och är på heltid. Arbetet genomförs under kontorstid. Start- & slutdatum anpassas efter praktikantens schemalagda praktiktid för höstterminen.

Vad är Forum Syd?
Forum Syd är Sveriges största plattform för civilsamhället och arbetar med bistånd, människors rättigheter och utveckling. Vi har kontor i fem länder; Colombia, Kambodja, Kenya, Somalia, Vilnius (för arbete i Belarus), där vi stöttar lokala organisationer direkt på plats. Tillsammans med våra ca 140 medlemsorganisationer arbetar vi med människors rättigheter och möjliggör ett starkt folkligt deltagande världen över.

Ansökan
I din ansökan vill vi ha CV, arbetsprover och ett personligt brev på max ett A4. Skicka din ansökan till maurits.otterloo@forumsyd.org med rubriken ”Praktik grafisk design” senast 14/5.

Har du frågor kan du alltid mejla eller ringa Maurits på 0700432648.

 
Updated: 2018-04-16